Onze handgemaakte ketchup


We maken drie smaken ketchup:

Ketchup Klassiek

Dit is de originele ketchup boordevol tomaten. Zacht en puur van smaak. Lekker door salades, bij kaas en eigenlijk bij alles ;-)

Polderketchup

In deze ketchup proef je de kracht van de Zeeuwse polder. Kracht, pit en een tikje eigenzinnigheid. De toegevoegde chipotle (gerookte en gemalen Jalapenopepers) geeft deze ketchup zijn krachtige smaak die heerlijk is bij geroosterd vlees, gegrilde vis en knapperige groenten.

Mosterdketchup

Mosterdketchup is ketchup met een bite. Het beste van twee werelden in een ketchup. Je proeft eerst de tomaten en dan de sensatie van grove mosterd. Deze ketchup smaakt heerlijk bij (vegetarische) gerechten uit alle windstreken.

Mosterdketchup is een origineel recept van De Ketchupfabriek. En hadden we al gezegd dat we zelf de mosterd maken van biologisch mosterdzaad en biologische natuurazijn?

Authentiek en handgemaakt

Al onze ketchups worden op authentieke wijze handgemaakt in Graauw. We gebruiken waar dat kan zoveel mogelijk ingrediënten die lokaal (in eigen streek c.q. Zeeland) of regionaal (heel Nederland) op duurzame of biologische wijze worden geteeld. 

De unieke smaak wordt verkregen door het gebruik van verse ingrediënten in combinatie met een uitgekiende mix van kruiden en specerijen. Om voedselverspilling tegen te gaan gebruiken we tweede keus tomaten en paprika's. Dat zijn tomaten en paprika's die niet goed genoeg zijn voor de supermarkt. Maar wij vinden ze prachtig en nog belangrijker: ze smaken geweldig. Dus maken wij er de lekkerste ketchup van. Natuurlijk bevat de ketchup geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en verdikkingsmiddelen. Na opening is de ketchup beperkt houdbaar in de koelkast.

Allergenen

Al onze ketchups bevatten selder en mosterdzaad.

Voedingswaarden

Gemiddelde, berekende voedingswaarden per 100 gram ketchup: energie: 250 kJ / 59 kcal, vetten: 0,4 g, waarvan verzadigd: 0,0 g, koolhydraten: 10,7 g, waarvan suikers: 10,5 g, eiwit: 2,1 g, zout: 0,7 g.

De fabriek in BinnensteBuiten

Op 30 april 2019 was er een leuke reportage over de fabriek te zien in het tvprogramma BinnensteBuiten. Je kunt de aflevering terugkijken op NPO Start, klik op de afbeelding om naar het programma te gaan.

BinnensteBuiten

Je kunt meer met ketchup dan je denkt

Je kunt meer met ketchup dan je denkt is een e-boekje met tien gerechten waar je blij van wordt.

Je kunt ketchup in een stamppotje gebruiken, met ketchup een salade aanmaken, met Mosterdketchup spruitjes een lekkere draai geven, champignons met polderketchup pit geven of... in dit boekje vind je dus tien gerechtjes waarin of waarbij ketchup wordt gebruikt. Varieer gerust naar hartenlust met de ketchups. Maak de gerechtjes met de ketchup die jij het lekkerst vindt.

Dit e-boek is gratis, jawel, echt gratis. We willen zelfs je e-mailadres niet weten. Klik op de link en het e-boek (pdf) is van jou.

Wat we leuk zouden vinden is dat je - als je het boekje leuk vindt - onze Facebookpagina vind-ik-leukt of volger wordt op Twitter c.q. Instagram (als je dat nog niet doet). Of wijs familie, vrienden, kennissen op het bestaan van De Ketchupfabriek, vinden we ook leuk. Zie maar wat je doet, hieronder staat in ieder geval de link naar het e-boekje Je kunt meer met ketchup dan je denkt.

Download Je kunt meer met ketchup dan je denkt.