De tomaten en overige ingrediënten worden volgens speciaal recept in pannen met dikke bodem omgetoverd tot ketchup. Het hele productieproces kun je op deze pagina bekijken.
We gebruiken waar dat kan zoveel mogelijk ingrediënten die lokaal (in eigen streek c.q. Zeeland) of regionaal (heel Nederland) op duurzame of biologische wijze worden geteeld.
Alhoewel we er naar streven om de ketchup voor 100% met ingrediënten van biologische en/of duurzame herkomst te maken, blijkt dat in de praktijk niet altijd even makkelijk. Want we willen het liefst ingrediënten die én bio/duurzaam én in onze eigen regio worden geteeld… Is een ingrediënt niet biologisch/duurzaam en wordt het niet in de regio gekweekt? Dan kijken we naar het aantal voedselkilometers (dus dan liever uit een ander deel van Nederland dan van de andere kant van de wereld).
De ketchup wordt gemaakt van verse, hele tomaten met lekker veel sap. En we gebruiken geen (kunstmatige) verdikkingsmiddelen.
Het kan zijn dat een ketchup tijdelijk niet leverbaar is. "Hoe kan dat nu? ", horen we je denken. Wel, we gebruiken tomaten die lokaal worden geteeld in het kassengebied van Westdorpe. Dit zijn daglichtkassen die worden verwarmd met de restwarmte van de naastgelegen industrie. Het tomatenseizoen start in maart en de laatste tomaten worden begin november geoogst. Daarom kan het zijn - ondanks dat we voor de winterperiode een grote voorraad ketchup koken - een ketchup tijdelijk niet op voorraad is.
De ketchup bevat per 100 gram 10.5 gram suiker. Industriële ketchup bevat gemiddeld 24.1 gram suiker per 100 gram.
De ketchup bevat per 100 gram 0.7 gram zout. Industriële ketchup bevat gemiddeld 2.2 gram zout per 100 gram.
Gemiddelde, berekende voedingswaarden per 100 gram ketchup: energie: 250 kJ / 59 kcal, vetten: 0,4 g, waarvan verzadigd: 0,0 g, koolhydraten: 10,7 g, waarvan suikers: 10,5 g, eiwit: 2,1 g, zout: 0,7 g.
Onze ketchup is een vers product, wacht daarom na opening niet te lang met het te gebruiken. Natuurlijk bewaar je de ketchup na opening altijd in de koelkast. En voor de lekkerste smaak schud je de ketchup voor gebruik.
Soms hebben we zin in iets speciaals, dan maken we een speciale editie. Bijvoorbeeld een ketchup met zeekraal of Zomerketchup, dat is een ketchup met het verleidelijke van verse munt gecombineerd met het stoere van chipotle. Het zijn nooit grote oplages, dus als je belangstelling hebt, abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Dan weet je altijd als eerste wanneer er een speciale ketchup is gemaakt.
De Ketchupfabriek maakt gebruik van groen gas en groene stroom en is voor de productie van de sauzen zelfvoorzienend met 23 zonnepanelen op het dak.
Iedereen die met voedsel werkt is verplicht om volgens de zeven principes van HACCP te werken. Voedselveiligheid en hygiëne zijn voor ons absolute prioriteit, daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat de ketchupmaker HACCP-gecertificeerd is.
We hebben alle winkels die de ketchup in het assortiment hebben overzichtelijk op een rij gezet op de pagina waar te koop. Woon je niet in de buurt van een winkel die onze ketchup in het assortiment heeft? Geen nood, bestel dan je ketchup in De Ketchshop.
Vaak wordt gedacht dat ketchup een snacksaus is, maar eigenlijk is het een basissaus voor in de keuken. Je kunt meer met ketchup dan je denkt en daarom kun je gratis ons e-bookje downloaden met 10 leuke gerechten waar je ketchup in of bij kunt gebruiken. Download jouw boekje: .
Ook wij ontkomen niet aan algemene voorwaarden. Onze kleine lettertjes kun je via deze link downloaden. En zoals je zult zien, zijn onze kleine lettertjes goed leesbaar.
Je kunt ons bereiken via de post: Oude Kaai 16, 4569 AB Graauw. Via de telefoon: 0114 635 157 of 06 1341 5722. Maar je kunt ook een mailtje sturen naar postbus@deketchupfabriek.nl. En natuurlijk hebben we ook vestigingen op Twitter, Facebook en Instagram.
We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met dit nummer: 22059794 en ons btw-id is NL001620937B52.
Ja, je kunt met een groep(je), op afspraak en als de Covid-19 regels het toestaan, de fabriek bezoeken. Je wordt ontvangen in het "bezoekerscentrum". We hebben diverse arrangementen om je bezoek nog leuker te maken. Vraag Lineke Keizer naar de mogelijkheden via 06 83 54 48 22. Of stuur een mailtje naar lineke@deketchupfabriek.nl.